Naakt op Autofans: Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition

donkervoort_d8_gto_carbon_naked_2

Donkervoort gooit zomaar even een persbericht de wereld in om een speciale editie van de D8 GTO aan te kondigen. Denk niet dat ze hem verkeerd gemaakt hebben, het carbon hoort hier echt zichtbaar te zitten.

Bij BMW mogen ze dan wel koolstof gebruiken op de nieuwe 7 Reeks, bij Donkervoort wordt het carbon zichtbaar gemaakt door het te gebruiken op de volledige carrosserie. Carbon-fetisjisten komen hier dus zeker aan hun trekken.

Elke Bare Naked Carbon Edition ondergaat een uniek spuitproces, waarbij ieder koolstof-component met de hand wordt voorzien van een unieke UV-laklaag, uitgevoerd met een matte of glans finish, of zelfs voorzien van een kleuraccent naar keuze. Het gebruik van zichtkoolstof componenten ten opzichte van een (in kleur) gespoten koolstof component levert bovendien ook enkele kilo’s gewichtsbesparing op.

donkervoort_d8_gto_carbon_naked

Het eerste exemplaar van de speciale Bare Naked Carbon Edition is inmiddels op weg naar een Zwitserse klant. Onder de kap van deze D8 GTO zit de 2.5 TFSI van Audi. Bij Donkervoort krijgt het 340 pk, waardoor de lichtgewicht sigaar in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u rijdt. De topsnelheid ligt op 255 km/u.

donkervoort_d8_gto_carbon_naked

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 12:34
afbeelding van Rebel

Ah, eindelijk een merk die dit ook aanbied, zoals ze bij Koenigsegg al eerder deden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws