PSA en IBM kruipen samen achter de computer

peugeot-ibm-partnership

PSA - de groep achter Peugeot en Citroën - gaat samen met de Amerikaanse computergigant IBM geconnecteerde systemen ontwikkelen voor in de wagen die 'verder gaan dan navigatie en muziek'.

PSA Peugeot Citroën, de tweede grootste autofabrikant van Europa, kruipt samen met IBM achter de computer om diensten te ontwikkelen die verder gaan dan navigatie en muziek ondertussen gepopulariseerd door Google, Apple en Microsoft. De twee bedrijven beginnen zo aan een zeven jaar lange partnership om diensten te ontwikkelen voor zowel de bestuurder als voor de fabrikant zelf.

Zo kan er aan de hand van analytische software gebruik worden gemaakt van de zogenaamde smart grids, informatie worden gelezen van de verkeerslichten en voor dynamische straatverlichting worden gezorgd. Axel Rogaichus, IBM's hoofd van automotive consulting in Europa zei dat dit een van de grootste partnerships is in zijn soort die IBM ooit heeft aangegaan. In 2013 ging IBM ook nog samen in zee met de Duitse groep Continental om een nieuw electronisch platform Horizon te bouwen.

PSA is een Franse multinational en de tweede grootste autobouwer in Europa met een omzet van 55,446 miljard Euro in 2012. IBM, kort voor International Business Machines corporation is een Amerikaans bedrijf opgericht in 1911 met in 2014 een omzet van 85,205 miljard Euro. Het bedrijf is actief over heel de informatica met afdelingen in hardware (van mainframe computers tot piepkleine nanotechnologie) en in software.

De twee hebben een nieuw technologisch centrum in Parijs opgericht van waaruit ze de nieuwe technologieën gaan ontwikkelen. Er is nog niet bekend of het een open systeem gaat worden waar andere automerken ook gebruik van kunnen gaan maken.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws