Gemeen hard: Dodge Viper ACR (2015)

dodge-viper-acr-2015_01

Net zoals de vorige generatie krijgt ook de huidige Viper een extreme variant met de ACR-benaming. Een trackdayspeeltje waarmee je op de openbare weg mag en de lucht mee kan snijden dankzij al het spoilergerief.

'American Club Racer', daarvoor staat die 'ACR'. Een benaming die er voor zorgt dat de 8,4-liter V10 van je Viper wordt opgepompt naar 653 pk en 812 Nm. Stevig, maar nog altijd niet Hellcat-stevig natuurlijk. Dat hoeft ook niet, want waar die laatste vooral bestaat om te stoefen aan de toog van je plaatselijk hamburgerkraam, is de Viper ACR gemaakt om circuits op te vreten.

Moet er nog downforce zijn?

Want moest het je nog niet zijn opgevallen, tegenover de reguliere Viper krijgt de ACR-variant een hoop extra spoilerwerk op de carrosserie. Van splitters over heel de voorbumper tot een spoiler achterop waar heel de Subaru-club jaloers op is. Niet voor het optische plezier, want aan 285 km/u zorgen die aanpassingen voor een neerwaartse druk van maar liefst 1 ton.

dodge-viper-acr-2015

Verder krijg je een aanpasbare ophanging, een 50:50 gewichtsverdeling en... lichtgewicht vloermatjes. De gewichtswinst daarmee is waarschijnlijk marginaal. Zeker als je bedenkt hoeveel de gemiddelde Amerikaan weegt...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 10:55
afbeelding van Wim

nu wachten op de ringtijd zeker

Techno Patat 11:31
afbeelding van Techno Patat

Terug met McLaren die helpt met de afstelling?

Supervet ding, dat wel! Maar dat carbon zal lekker lang meegaan :P? Wordt een duur dingske in onderhoud :-)!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws