Seat Leon Cupra ST is sneller dan Audi RS4 op Nürburgring

seat-leon-st-cupra-2015_3

Dat de Seat Leon Cupra enorm snel gerief is blijkt nog maar eens. De stationwagenvariant, 'ST' in seat-taal, klokte de Nürburgring op 7 minuten en 58 seconden. Niet alleen sneller dan de vijfdeurs, ook nog eens sneller dan een Audi RS4.

Inderdaad, Seat geeft je nog een reden om voor de langere Seat Leon Cupra te gaan. Want de Cupra met meer kofferruimte is blijkbaar ook nog eens sneller over de Nürburgring. Nu ja, 0,44 seconden sneller. Een tijdverschil dat je misschien kan toewijzen aan één vochtig blaadje op het circuit. Jordi Gené, de Spaanse coureur die de snelle rakker over het circuit stuurde had een andere reden. Want volgens hem zorgt de langere carrosserie er voor dat je meer kan spelen met de wagen.

Niet alleen overklast de ST zijn korter broertje, hij pakt ook nog eens het ringrecord voor stationwagens. Dat record was nog in handen van de Audi RS4 (B7). Tijd om de CLA 45 AMG Shooting Brake uit te laten Mercedes?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Audi22 11:21
afbeelding van Audi22

Daarin zie je dat Seat (vag) een topwagen heeft neergezet. De seat voelt als een gewone vlotte wagen maar als je wilt kan je er enorm hard mee gaan, ideale belans/gewichtsverhouding tegen een prijs waar tot op heden geen enkele concurrent tegen op kan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws