Skoda krijgt boete voor prijsafspraken

skoda-showroom

Skoda moet een boete van 1,77 miljoen euro betalen voor margin fixings, ofwel prijsafspraken met de verdelers van het merk. Dat staat te lezen op de website van het Tsjechische bureau tegen monopolievorming (UOHS).

Skoda maakte in 2011 en 2012 prijsafspraken met de dealers over de verkoop van auto's. In december van vorig jaar kreeg het Tsjechische merk uit de Volkswagen-groep een boete van 1,77 miljoen euro opgelegd voor die praktijken. Dat het nieuws nu pas bekend gemaakt wordt, komt volgens de woordvoerder omdat er nog vertrouwelijke informatie uit de documenten moest worden verwijderd alvorens vrij te geven. Skoda behaalde vorig jaar een recordwinst van 817 miljoen euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
markske 15:39
afbeelding van markske

Ik kan dit geloven, in 2011 in 3 garages prijs gaan vragen voor een Altea en op de 3 plaatsen identieke prijzen gekregen. Vond ik vreemd op dat ogenblik en dacht eerder dat die in dezelfde groep zaten. Uiteindelijk voor citroen gekozen omdat die juist de e-hdi op de markt zetten met nog minder CO2. Niet dat dit laatste me al enig voordeel gaf.

Yvesw 16:09
afbeelding van Yvesw

Even advocaat van de duivel spelen: Waarom mag een merk geen vaste prijzen afspreken? Een iPhone kost toch ook overal evenveel?

bartelskie 16:21
afbeelding van bartelskie

Skoda verkoopt de wagens aan de dealers. Juist?
Dealers hebben (naar hun zeggen ) zo goed als geen marge. Om deze in stand te houden spreken ze met Skoda en andere dealers een "richtprijs ;-)" af.
Gebeurt volgens mij in elke sector dat concurrenten onderling prijsafspraken maken. It's only cheating if you get caught...

ps :Aan een iPhone ben je zowiezo gekl... euhm erop gelegd

bartelskie 16:12
afbeelding van bartelskie

Een Altea is toch een Seat ?
Gaat over Skoda hier... :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws