Nieuwe VW Touran loopt van de band

vw-touran-production-start-1

Na zijn passage tijdens het salon van genève kon de productie niet lang meer op zich laten wachten. En nu drie maand later is het een hoogdag voor huisvaders, want de productie van de Touran is officieel gestart.

De nieuwe VW Touran wordt geproduceerd in de hoofdfabriek van het merk, bij moederstad Wolfsburg. De eer was aan een model in Oryx White in Highline trim met een 1,4 liter TSI Bluemotion motor onder de kap die 150 pk levert.

De Touran werd volledig hertekend en dat gaan we vooral aan de binnenkant voelen, ofwel meer ruimte voor een betere efficiëntie van de motoren. In deze derde generatie heb je 47 verschillende opbergvakken in totaal en krijg je 5 of 7 zetels al naar gelang de configuratie. Het MQB platform is intussen al bekend van de Golf, Golf Sportsvan en de Passat. Dat maakt deze Touran 62 kilo lichter dan zijn voorloper.

Bij de start van productie wordt hij leverbaar met 2 benzinevarianten (110 en 150 pk) en 2 diesels (ook 110 en 150 pk). Wat later in het jaar krijgen we nog een 180 pk benzinevariant en een 190 pk diesel. In Duitsland kan je hem al bestellen, maar de andere Europese landen moeten nog wachten tot september.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws