Ook Daimler gaat thuisbatterijen produceren

daimler-home-batteries-2-970x647-c

Daimler bevestigt officieel de productie van hun thuisbatterij, het doet dat enkele weken nadat Tesla dat als eerste deed. Daimler wil consumenten en bedrijven op die manier de kans geven hernieuwbare energie te kunnen opslaan.

Het was al ongelooflijk dat Tesla als eerste een oplossing klaar had voor het efficiënter gebruiken van zelf opgewekte hernieuwbare energie. De Amerikanen hebben de première gehad - met 40.000 pre-orders tot gevolg - maar het Duitse Daimler heeft haar antwoord al klaar. In oktober al zullen de eerste exemplaren worden geleverd.

Daimler heeft geen oplossing die één op één te vergelijken is met die van Tesla. Zo start het aanbod voor particulieren bij een accu van 2,5 kWh, bij bedrijven start het gamma bij 5,9 kWh. Daarmee doen ze minder goed dan de Powerwall van Tesla, maar de Duitsers beloven dat hun oplossing goedkoper zal zijn. Voor wie een enkele batterij niet voldoende is, biedt Daimler de mogelijkheid twee of meerdere batterijen aan elkaar te koppelen.

De accu's zullen gebouwd worden bij Deutsche ACCUmotive GmbH, het bedrijf dat vandaag al cellen maakt voor de elektrische Smart.

Technisch lijkt de batterij erg hard op de gekende Lithium-ion batterij, gekend uit de vele elektrische wagens. Daimler voegt er ook aan toe dat hun cellen langer zouden meegaan dan die van Tesla. Dat laatste zal de tijd moeten uitwijzen. Wat we vandaag al wel kunnen zeggen is dat die van Tesla er beter uitzien. En het oog wil ook wat, vraag dat maar aan Apple.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws