TVR gaat vier nieuwe modellen lanceren

tvr_neversaynevr

Het was ondertussen weeral twee jaar geleden dat we nog iets gehoord hadden vanuit de TVR-stal. Het Britse sportwagenmerk breekt echter de radiostilte, want het weet te zeggen dat het tegen 2017 al een eerste model in de showroom wilt zetten.

In een interview met het Britse Autocar deed TVR-eigenaar Les Edgar de toekomst van het merk wat uit de doeken. En die toekomst is niet magertjes. Want niet alleen komen er minstens vier modellen, tegen 2017 zou de eerste al in de verkoop moeten.

Wat dat juist voor wagen gaat zijn is nog niet helemaal duidelijk, al houdt Edgar vast aan de bloedlijn van het merk. Zo is er sprake van een buizenframe en lichtgewicht carrosseriedelen. Motorisch zou er beroep worden gedaan op krachtbronnen van GM of een V8 van Ford-makelij die onder handen wordt genomen door Cosworth.

Twee van de vier wagens zouden al ontworpen zijn. Niet door een derderangstekenaar, wel met het goedkeurende oog van Gordon Murray. Je weet wel, de man achter de epische McLaren F1. Tenslotte wist Edgar nog te zeggen dat hij zo'n 1.000 tot 1.5000 exemplaren hoopt te bouwen op jaarbasis. Hopelijk lukt het hem om TVR terug op het juist spoor te zetten, want het merk kampt met een nogal troebel verleden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws