Hyundai i20 Coupé is er vanaf 16.149 euro

hyundai-i20-coupe-2015-01

Als je bij Hyundai met de i20 Coupé wil buitenrijden, leg je daar best 16.149 euro voor op tafel. Dat is méér dan voor de vijfdeursversie, maar de Coupé is dan ook geen gewone driedeursvariant.

Of dat veel geld is? Misschien. Want kijken we naar Volkswagen, dan zien we dat een driedeurs Volkswagen Polo, met dezelfde motorisatie en uitgerust als basis Trandline, 16.170 euro kost. Hyundai geeft je dus voor iets minder geld de i20 Coupé mee, in Sport-uitrustingsniveau. Dat niveau is het enige dat voorlopig wordt aangeboden, te combineren met drie motorisaties. Een Peugeot 208 of een Opel Corsa zijn in driedeursversie dan weer een stuk goedkoper.

Deze i20 Coupé wil zich van zijn vijfdeursbroer onderscheiden door zijn dynamischer lijn. Desondanks krijgt hij er toch 10 liter extra bagageruimte bij. De motoren waaruit je op dit moment kan kiezen zijn de 1.2 84 pk (16.149 euro), de 1.4 100 pk (16.749 euro) en de 1.4 CRDi 90 pk (18.749). Alledrie zitten ze gekoppeld aan een manuele versnellingsbak, de eerste met vijf versnellingen, de andere twee krijgen er zes. Later volgen nog een paar turbogeblazen driecilindermotoren.

Standaard krijg je onder andere 16 inch velgen mee, parkeersensoren achteraan, elektrisch bediende en verwarmde buitenspiegels, lederen stuurwiel en versnellingspookknop, telefoonvoorbereiding met Bluetooth, gordijnairbags voor- en achteraan en Hill Start Assist Control. Als optie zijn er alleen twee packs beschikbaar. Het ene geeft je velgen van een maatje groter, automatische airconditioning met automatisch ontwasemingssysteem, een panoramisch elektrisch open dak en gooit er ook parkeersensoren vooraan op. Het tweede pack doet daar nog eens een navigatiesysteem bovenop.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws