Audi R8 koop je voor 164.800 euro in België

audi-r8-configurator_1

Voor een dikke 164.000 euro koop je een nieuwe Audi R8. Je hebt de keuze tussen twee vermogensversies van de 5.2 V10, al kost de strafste natuurlijk wel een pakje meer geld.

Een pakje met 43 briefjes van 500 euro en een beetje kleingeld erbij, om precies te zijn, want de 610 pk sterke versie kost 21.700 euro meer dan de R8 met 540 pk. Daarmee kom je bij de duurste R8 op een basisprijs van 186.500 euro, en dat is meer dan ik een poos geleden voor mijn woning met drie slaapkamers op tafel legde.

Mijn woning krijgt standaard dan ook geen Quattro vierwielaandrijving mee, net zoals de S-tronic versnellingsbak er standaard op zit. Ook biedt Audi je een jaar lang lidmaatschap bij de RACB GT Club aan, kwestie van wat ervaring op te doen met je wagen. Ook de 'Audi Quintessentially": een soort conciërge service voor je wagen zit er het eerste jaar kostenloos bij indien je dat wenst. Hoe dat precies in elkaar zit, vraag je best even aan je Audi-dealer.

opties bij de vleet

Verder kan je er vooral voor kiezen je Sideblades in een ander kleurtje te laten schilderen, koop je voor 7.096 euro een Carbon pack met onder andere carbon diffusor, carbon inleg in het interieur, en carbon motorruimteafwerking, en kan je de stiksels van je standaard Nappalederen zetels in een contrasterende kleur bestellen, als je 834 euro extra op tafel legt. Dan kan je wel geen Exclusive kuipzetels (3.823 euro) aanduiden op je optielijst. Elektrisch verstel-, verwarm- en inklapbare spiegels kosten je nogmaals 441 euro extra, de laserkoplampen zitten in de catalogus met een prijskaartje van 4.035 euro.

audi-r8-configurator

keramisch

Een V10+ stuur met extra knopjes om de instellingen voor verschillende rijomstandigheden aan te passen, kost je 2.032 euro, voor keramische remmen ben je in één klap 10.629 euro kwijt. Weet wel dat dingen zoals het genoemde sportstuur en de keramische remmen standaard op de 610 pk-versie zitten.

Als we even grasduinen in de optielijst en her en der wat opties selecteren op onze imaginaire V10 540 pk, dan komen we op een bedrag dat net geen 200.000 euro aantikt. Weet dan dat je buurman voor zijn Lamborghini Huracàn zonder opties 205.100 euro op tafel legde.

Zelf even je droom-R8 samenstellen? Dat doe je op Audi's online configurator.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws