Compleet maf: Nissan Juke-R Nismo geteased

nissan-juke-r-nismo_01

Ken je de compleet van de pot gerukte Juke-R met GT-R motor nog? Nissan zal een 'tweede generatie' ervan voorstellen tijdens het Goodwood Festival of Speed. Volgt die hetzelfde recept, dan kan de gepeperde Juke wel eens over zo'n 600 pk beschikken.

'De Nissan Juke-R is terug met een vleugje Nismo', zo kopt de titel van het persbericht over deze waanzinnige creatie. Het teaserbeeld dat er bij hoort laat geen twijfel bestaan; Nissan is even haar verstand verloren.

De eerste Juke-R werd destijds gecreëerd door de Britse tak van het merk. De Japanse top wist van niets maar kon, door de enorme hype er rond, niet anders dan het product in beperkte productie nemen. Het recept bestaat uit een Juke die wordt uitgerust met alle mechanische componenten van de GT-R. Destijds goed voor vierwielaandrijving en 485 pk.

nissan-juke-r-nismo

Nissan is echter niet blijven stil staan. Al helemaal niet als Nismo zich met haar producten bemoeit. Zo pakt de nieuwste GT-R Nismo uit met maar liefst 591 pk uit de 3.6-lite V6. Stel je dus even voor dat die kracht onder de Juke wordt gestoken. Compleet bonkers, toch? Tijdens het Goodwood Festival of Speed (op 25 juni) zal Nissan de wagen voorstellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws