D8 GTO '1000 Miglia Edition' is Donkervoort die je moet hebben

donkervoort-d8gto-1000-miglia-edition-1

Donkervoort mocht dit jaar de officiële volgwagen van de Mille Miglia leveren. Daarom besloot het Nederlandse merk om een speciaal model te lanceren van hun D8 GTO. Die 1000 Miglia Edition is misschien wel dé Donkervoort om in je garage te hebben.

Het Nederlandse Donkervoort maakt lichtgewicht racekarretjes die je nog het best kan vergelijken met Caterhams op steroïden. Dit jaar kreeg het merk de eer om een volgwagen te leveren voor de Mille Miglia rally. Om dat te vieren lanceert het merk nu de tot 25 stuks gelimiteerde D8 GTO 1000 Miglia Edition en helemaal in lijn met de rally is het eerder een tourer dan een racemonster.

Zo werd de ophanging een stuk comfortabeler, de dempers zachter, zit je hoger en krijg je navigatie & telefoonaansluiting in de cockpit. De 2.5-liter vijfcilinder (met Audi-roots) werd dan weer teruggeschroefd tot 310 pk. Vrees niet, want met een leeggewicht van 760 kilogram zal de zeldzame D8 nog altijd als de brandweer gaan. Afwerken doen onze Noorderburen met speciale logo's. Kostprijs van de meest comfortabele Donkervoort op aarde? Zo'n 140.000 euro.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws