Subaru lanceert Impreza Sport Hybrid in Japan

subaru-impreza-sport-hybrid_2

Een hybride Subaru, dat hadden ze al op de XV in Japan. Dan is het niet zo ingewikkeld om de technologie op de Japanse Impreza over te planten, dat model is zowat hetzelfde als de XV maar dan niet op hoge pootjes.

Qua looks verschilt hij dan ook niet veel van de conventionele Japanse Impreza. Vooraan een andere grille, 17 inch velgen met een iets dikkere band, en LED-achterlichten. Binnenin sieren wat blauwe accenten de stoelen en het dashboard.

Onder de kap krijgt de 2 liter boxerviercilinder het gezelschap van een elektromotor. Beide worden gekoppeld aan een Lineartronic CVT en de Impreza Sport Hybrid krijgt ook Subaru's Symmetrical All-Wheel Drive System.

Specifieke vermogenscijfers worden niet bekend gemaakt, al spreekt Subaru van een verbruik - volgens de Japanse JC08-testcyclus - van 20,4 km/l; dat staat gelijk aan 4,9 l/100 km. Volgens de Amerikaanse website haalt de XV Crosstrek Hybrid, zijn crossover broertje dus, 160 pk, maar die verbruikt dan ook nog 7,5 l/100 km volgens de Amerikaanse cyclus. Plannen voor een Europese of Belgische variant zijn er voorlopig niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JanMijnBotte 11:22
afbeelding van JanMijnBotte

Ik ben Japanse autoliefhebber in hart en nieren maar hoe f*****g lelijk kan je een wagen maken :-/

Sracerr 13:03
afbeelding van Sracerr

Mooie auto, weer eens heel iets anders, lekker stoer en vierkant. alleen jammer van de batterijen, die maken dit soort auto's veel te zwaar. Smaken verschillen, zo zie je maar weer.
Honda minded V-tec

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws