C4 Cactus is derde bestverkopende model van Citroën

citroen-cactus-3d-model_01

Citroën nam een enorme gok met de unieke styling van de C4 Cactus. Die gok lijkt dan toch uit te betalen want ondertussen is het de derde best verkopende Citroën van het moment en moeten de Fransen de productie ervan opschroeven.

Neem je er de Europese verkopen bij van Citroën, dan bestaat de top drie uit de C3, C4 Picasso en... de C4 Cactus. Straf, want volgens velen zou de styling een struikelblok zijn om volumes te draaien. Niet dus, zo blijkt. Het Franse merk stelde een verkoop van 70.000 stuks op voor het eerste jaar, uiteindelijk werden er dat 74.000 Cactussen.

Reden genoeg voor het merk om de productie op te schroeven in de Villaverde fabriek (Madrid) met 10.000 stuks per jaar. Ceo van Citroën, Linda Jackson, ziet zo'n sterk product in de Cactus dat het als inspiratiebron zal dienen voor toekomstige modellen zoals de Aircross concept.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
bartelskie 14:42
afbeelding van bartelskie

Goed voor Citroen
Ik blijf het spuuglelijk vinden, maar wie ben ik...

Kevin 08:40
afbeelding van Kevin

wie had dat verwacht...

User4580 10:03
afbeelding van User4580

Ik vrees dat het eerder komt door de zwakke lineup in de rest van Citroën hun gamma momenteel. Enkel de DS modellen kunnen mij ietwat bekoren en die tellen niet mee in deze lijst?

PILL 07:35
afbeelding van PILL

Chapeau voor het lef van Citroën, ook al ben ik geen fan van de cactus. Ze zorgen tenminste voor wat kleur in het straatbeeld dank zij eigenzinnige ontwerpen. Eens wat anders dan het oersaaie Duitse kopieerwerk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws