Alfa Romeo blaast museum nieuw leven in

alfa-romeo-museum-1

De aandacht werd wat gestolen deze week door de presentatie van de nieuwe Giulia, maar op dezelfde dag opende Alfa Romeo ook de deuren van haar vernieuwde museum.

Ter gelegenheid van het merk haar 105de levensjaar is er samen met de voorstelling van de nieuwe Giulia ook een andere première geweest, namelijk de heropening van het Alfa Romeo Museum.

De officiële naam luidt La macchina del tempo-Museo storico Alfa Romeo en geef toe, dat het een flinke mond vol is. Het hele gebouw heeft een flinke update gekregen met toevoeging van een boekenwinkel, café, documentatie archief, een testcircuit, conferentiezalen en een vernieuwd ontvangstcentrum voor als je je nieuwe wagen wil gaan afhalen.

Alfa zou Alfa niet zijn als er niet een aantal rariteiten in het museum zouden staan die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het merk. Een totaal van 69 voertuigen worden tentoongesteld, gaande van de eerste A.L.F.A. met 24 pk motor tot legendarische Mille Miglia winnaarswagens zoals de 6C 1750 Gran Sport, de (in Top Gear geziene) 8C van carrosseriebouwer Touring en de Gran Premio 159 "Alfetta 159" formule 1 kampioenenwagen die door Juan Manuel Fangio werd bestuurd.

Er zijn 3 thema's in het museum, ofwel 1 thema per verdiep waarbij we beginnen bij industriële revolutie van het merk, naar de styling en design afdeling tot de snelheid waarbij technologie en lichtgewicht tot hun recht komen.

Sinds 2009 was het gebouw gesloten om de eerder vermeldde renovaties uit te voeren.

Auteur: Auteur: Bram
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws