VW Golf vaakst geflitst in 2014, BMW 5 Reeks en Citroën Berlingo nek-aan-nek

citroen-berlingo-multispace_flits

Bij het BIVV wilden ze wel eens weten of de clicheés kloppen als het op hardrijders aankomt. Zijn de BMW- en Audi-rijders diegenen met de zwaarste voet, en durven de Dacia-kopers dan weer niet te vaak snel rijden? Ze vlooiden het uit en kwamen met een lijstje, opvallend en toch ook weer niet.

Want uit het lijstje blijkt dat iedereen wel eens geflitst wordt voor te snel rijden. Of je nu met een gezinswagen of een snelle kar rijdt, dat maakt niet uit. Maar de mate waarin verschilt wel degelijk.

Golfjes op kop

Het vaakst betrapt werden de chauffeurs van een Volkswagen Golf (104.045), Opel Astra (53.835) en Audi A4 (49.279). Opvallend alvast, dat de Golfjes dubbel zo vaak tegen de lamp lopen als de twee volgende autotypes in de lijst, al moet je dat relativeren want er rijden er ook een pak meer rond dan van andere merken. De bestverkochte auto in ons land - de Renault Mégane - staat pas op plaats 10, dat komt omdat er niet zoveel van rondrijden als van de Golf. Klinkt gek, maar een goedverkopende auto hoeft niet lang op onze wegen te blijven rijden.

Afbeelding via Het Nieuwsblad

Ook in de lijst staat de gezellige familiewagen die Citroën Berlingo heet. Of het komt door gefrustreerde huisvaders die liever iets anders rijden, bumperklevende BMW's of soccermoms die van de ene voetbaltraining van hun kinderen naar de andere muziekles rijden, op plek 4 pakken ze alvast 48.745 flitsboetes. Dat is 1,46 procent van alle verkeersboetes, terwijl ze maar 1,31 procent van het wagenpark uitmaken.

merkenclichés

Gaan we op merkniveau kijken, dan klopt het cliché wel. BMW haalt dan 9,08 procent van alle flitsboetes, Mercedes behaalt met 8,44 procent de tweede plaats en Audi staat op plek 3 met 7,08 procent. En dat terwijl ze alledrie respectievelijk 5,93 procent, 5,90 procent en 4,93 procent van de auto's op ons wegennet vertegenwoordigen.

Vorig jaar hebben we met z'n allen de snelheidscamera’s 3,3 miljoen laten afgaan wegens te snel rijden. Dat is 9.166 keer per dag.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
De Schuyter M 13:57
afbeelding van De Schuyter M

Uitgezonderd de auto's met gepersionaliseerde platen,die kan men niet flitsen omdat de flitscameras ze niet herkennen,doe zo verder heren.

Glenn 18:57
afbeelding van Glenn

Men kan ze wel flitsen, enkel software van trajectcontrole heeft er moeite mee.

Dat gezegd zijnde: kan het niet zijn dat zo'n berlingo vooral door koerier diensten en anderen die onder tijdsdruk moeten werken wordt gebruikt? Ik raad die mensen een gepersonaliseerde nr plaat aan :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws