Volvo pauzeert leveringen XC90 vanwege airbagprobleem

volvo-new-xc90-2015_07

In een memo aan haar dealers laat Volvo weten dat die dealers geen XC90's met specifieke zevenzitsconfiguratie mogen leveren aan hun klanten. Er wordt onderzocht wat er misloopt met de extra airbags.

Nog volgens Volvo zou het overigens volstrekt veilig zijn om met de wagens rond te rijden, maar willen ze het probleem dat zich vormt rond de airbags terdege aanpakken, ze hebben een naam hoog te houden op vlak van veiligheid, weet je wel.

Het probleem zit dan ook niet rechtstreeks op de airbags, wel op de kunststof omkasting van de D-stijl. Die zou niet volledig opengaan waardoor de luchtkussens niet voldoende kunnen ontplooien, met alle gevolgen vandien. Volvo onderstreept dat er op dit moment geen ongevallen zijn gebeurd met letsel op die manier.

volvo-new-xc90-2015_07

Volvo erkent het probleem en maakte eerder vanavond bekend het design van het paneeltje rond de D-stijl aan te passen. Dat zullen ze retrofitten op de wagens die nog wachten op levering, de wagens die al rondrijden zouden even terug naar de dealer moeten om het paneeltje te laten vervangen, in Zweden zelf gaat het om 900 XC90's, al zouden vooral de zevenzits T8 Twin Engine-modellen te kampen hebben met het probleem.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws