Kia showt nieuwe Sportage in eerste reeks tekeningen

kia-sportage-2015-drawing_02

Op het autosalon van Frankfurt zal Kia haar vierde generatie Sportage delen met de wereld. Om daar de aandacht op te vestigen toont het merk een reeks tekeningen die de designlijnen van de SUV in de verf moeten zetten.

Voor Kia is de Sportage een belangrijk model in het gamma, zeker nu SUV's populairder met de dag worden. De vierde generatie, die staat te popelen in de coulissen om zijn publiek debuut te maken. De Zuid-Koreanen lijken er alvast fier op te zijn, want enkele eerste tekeningen van hun nieuwste kind willen ze niet onthouden.

Kia spreekt alvast van termen zoals: 'kracht en agiliteit vanuit elke hoek', 'een dynamische compacte SUV die visueel in harmony is' en 'gedurfde en precieze lijnen voor een dramatisch gestileerde carrosserie'. Binnenin pochen ze dan weer met 'moderne rijke materialen in een simpel design'. Nu ja, op de beelden toont het allemaal alvast fraai, al mag je die opgepompte velgen best enkele eenheden verkleinen in je hoofd.

kia-sportage-2015-drawing

Dat andere Zuid-Koreaanse broertje

De Sportage gaat naar alle waarschijnlijkheid een hoop zaken delen met die andere Zuid-Koreaanse compacte SUV; de Hyundai Tucson. Zo zullen beide knapen op het zelfde chassis rijden en werd de Sportage, net zoals de Tucson, in Frankfurt getekend om hem een Europese feeling te geven.

kia-sportage-2015-drawing
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 21:09
afbeelding van B4

Ben benieuwd! Misschien als opvolger van men Renault

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws