Citroën kondigt DS Performance aan, is niet wat je denkt

ds-virgin-formule-e_01

Nee, DS Performance zal initieel niet instaan om performante modelletjes te creëren van de huidige DS-line-up, wel zal de autosportdivisie haar expertise aan Formule E-team DS Virgin Racing verlenen.

DS, de door zichzelf benoemde 'avantgardistische' tak van Citroën, kondigt vandaag de oprichting van haar autosportdivisie 'DS Performance' aan. Daarmee worden de eerdere geruchten dat DS samen met Virgin Racing de handen in elkaar zou slaan voor het Formule E-kampioenschap bevestigd.

In de praktijk zal DS Performance, onder leiding van Belg en bekende naam in de rallywereld: Yves Matton, instaan voor de ontwikkeling van de motoraandrijvingsgroep voor de Formule E-wagen. Iets specifieker gaat het dan over elektrische motor, versnellingsbak en controller. Daarnaast ontwierp het team het koelingssysteem, de achterwielophanging en de transmissie. Doorheen het kampioenschap zal DS Performance dan rijders Sam Bird en Jean-Eric Vergne bijstaan om het maximum uit hun racewagen te kunnen halen.

Toch een DS Performance straatmodel?

Citroën, sorry; DS, sluit haar persbericht af door te zeggen dat DS Performance meer is dan enkel maar een R&D-laboratorium. 'Het zal een echte vitrine vormen van de technologische knowhow en de avantgardistische spirit van het Merk DS.' Of daarmee stiekem wordt gehint naar een - misschien wel elektrisch - performant straatmodel... dat moet de toekomst uitwijzen.

Afbeelding is een render

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws