Belgische Ecar 333 komt er ook écht

e-car-333-world-premiere-autosalon-brussel-2015_2

Begin dit jaar kwam het Belgische ECAR met de ECAR 333 op de proppen, een elektrische driewieler die al erg ver was uitgewerkt. En hoewel ze toen zelfs een prijskaartje hanteerden, hebben ze nu pas besloten om de wagen ook écht op de markt te brengen.

Het ging niet enkel om een elektrisch voertuig maar om meer dan dat. Zo kreeg hij chassis uit gerecycleerd staal en een carrosserie van gerecycleerd kunststof. Die laatste zou vervangen worden door een carrosserie uit linnen.

De initiatiefnemers van het project zijn niet de minsten. Zo nam drager van het project Xavier Van der Stappen contact met Thierry Deflandre, directeur bij Circuit Zolder en voorloper in het promoten van elektromobiliteit in ons land. Ook werd Adoxa, een investeringsmaatschappij voor duurzame projecten aangesproken. Laurent Minguet is een andere ondernemer die mee in het project stapt, net als Patrick Naeyaert die ervaring heeft met votovoltaïsche zonne-energie. Tenslotte werd ook nog beroep gedaan op de "Ateliers Jean Delcourt", een beschutte werkplaats die mee zal instaan voor de bouw van het concept met linnen carrosserie. Het design wordt tenslotte verder uitgewerkt door IOL Strategic.

De Waalse Regio heeft onlangs een financiering toegezegd van 70% van het onderzoeksbudget voor het eerste jaar. Een tweede kapitaalsverhoging blijft gepland voor januari 2016 om de productie van de eerste 50 voertuigen te verzekeren. ECAR verwelkomt nu reeds gesprekken met mogelijke investeerders voor deze tweede fase.

voorlopig voor overheden

Het team rond de ECAR 333 koestert de hoop op het volgende Autosalon in januari 2016 een rijklaar voertuig voor te stellen. De eerste bestelbonnen zullen dan officieel worden ondertekend. Het voertuig is bestemd om eerst de vloot van gemeenschappen uit te rusten (de gewesten, steden, gemeenten, openbare diensten, bedrijven…), de ECAR zal dus niet onmiddellijk beschikbaar zijn voor de automobilisten die waarschijnlijk een jaar of twee zullen moeten wachten om elektrisch en Belgisch te rijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws