Nieuwe krachtbron voor Dacia Duster

2015_dacia_duster

De Dacia Duster krijgt wat nieuws onder de motorkap, zo krijgen we een vernieuwde benzinevariant en een krachtigere zelfontbrander bij in het gamma.

De Roemenen hebben met hun Franse handen gesleuteld onder de motorkap van de Dacia Duster. Zo komt er binnenkort een nieuwe 1.6 liter benzine die niet meer of minder is dan een upgrade van de huidige 1.6 met wat meer aandacht voor het milieu. De turboloze motor krijgt er 10 pk en 8 nm bij. Dat brengt het totaal op 115 pk voor 156 Nm koppel.

Daardoor sprint de Duster in 4X2 versie in 11 seconden naar de 100 km/h terwijl de 4X4 hier 12 seconden voor nodig heeft. Belangrijk punt was de uitstoot en die wordt dankzij de groene handen van Dacia tot wel 30 g/km lager dan voorheen. Zo komt de 4X2 versie op 145 g/km en de 4X4 op 155 g/km. het blok is beschikbaar met een 5- of 6-versnellingsbak. Start-stop is standaard aanwezig.

Op dieselvlak krijgt de 1.5 liter dCi 20 Nm koppel in overboost bij waardoor ook de zelfontbrander (ietsje) vlotter wordt in omgang.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Optimus 18:03
afbeelding van Optimus

Je neemt me de woorden uit de mond Rob ;)

andre 20:43
afbeelding van andre

als dacia nu ook nog de mileukaart bovenhaald .....
dat beloofd

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws