Mijlpaal: Tesla heeft wereldwijd 500 Superchargerpunten

tesla-model-s-1

Bij Tesla Motors vieren ze een feestje, want de fabrikant van elektrische wagens heeft de kaap van 500 snellaadpunten wereldwijd bereikt. Daardoor kunnen die 'Supercharger'-stations meer dan 2.800 Tesla's tegelijkertijd opladen.

Nog altijd een peulenschil tegenover tankstations wereldwijd maar het is toch wel straf dat één constructeur het op zich neemt om elektrische oplaadpunten over de gehele wereld neer te poten voor haar eigenaars.

De kaap van 500 stuks werd daarbij een tijdje terug gehaald. Meer nog, op het moment van schrijven zijn er 502 Superchargers te vinden over heel de wereld. Goed om 2.832 Tesla's een homp stroom te geven op hetzelfde moment.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
buyck 15:01
afbeelding van buyck

Slechts 500, toch niet zo bijster veel als je het mij vraagt? Moesten ze er een half miljoen hebben geïnstalleerd dan zou ik wel mijn petje afdoen! Nog een lange weg te gaan dus.

Adriaan 16:58
afbeelding van Adriaan

Voor een enkele auto constructeur, dus niet een mega miljarden energie reus, is 500 wereldwijd meer dan behoorlijk. En kan je er alleen maar respect voor hebben. Of die nu ooit rendabel gaan worden kan enkel de toekomst uitwijzen.
En het idee achter een supercharger is ook niet dat je er eentje hebt op elke straathoek, het is hoofdzakelijk om lange afstanden te kunnen doen, en dan heb je over europe maar enkele nodig op goed uitgekozen strategische plekken.

Yvesw 17:42
afbeelding van Yvesw

Elk station heeft uiteraard meerdere oplaadpunten. Gemiddeld zijn er dat dus 5,64 per station ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws