Viva Italia: Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale

alfa-romeo-giuletta-sprint-speciale_01

Om de aandacht even af te leiden van het feit dat ze bij Alfa nog steeds geen reguliere versie hebben van de Giulia lanceert het merk in eigen thuisland de Giulietta Sprint Speciale. Wat daar dan juist zo speciaal aan is?

Nou, eigenlijk niet zo veel. Want bovenop de vorig jaar gelanceerde Sprint-versie is het eerder een uitrustingsversie bovenop die versie (volg je nog?). Zo krijg de Sprint Speciale het bumperwerk van de reguliere Sprint gekenmerkt door wat sportievere lijnen en groter uitlaatgeweld achteraan.

Binnenin krijg je dan zwarte sportstoelen met Alcantara en rode stiksels. Net zoals de versnellingspook en pedalen werd ook het stuurt wat sportiever. Daarnaast krijg je een automatische airco en een 5-duims (of 6,5-duims) scherm voor het infotainmentsysteem.

alfa-romeo-giuletta-sprint-speciale

Gelukkig vallen er ook daadwerkelijk nieuwigheden te rapen. Geen extra streepje, kleurtje of insigne, wel een aangepakte sportophanging en groter remspul van Brembo met vier zuigers vooraan. Visueel geen verschil, onderhuids dus wel. Daar kunnen de Duitsers nog iets van leren...

Motorisch biedt Alfa Romeo kopers de keuze uit een 1.4-liter MultiAir benzine met 150 pk, een 1.6 JTDM diesel met 120 pk, een 2.0 JTDM diesel met 150 pk en een 2.0 JTDM diesel met 175 pk. Prijzen beginnen in Italië vanaf 27,500 euro. In ons Belgenland moet je hem niet verwachten.

alfa-romeo-giuletta-sprint-speciale
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws