Lekker: Skoda Octavia RS voortaan beschikbaar met 4x4

skoda-octavia-rs-4x4_01

Laat die moppen over voorwielaandrijving voortaan maar in je rugzak steken bij de Octavia RS, want Skoda biedt de sportieve sedan en combi voortaan (optioneel) aan met vierwielaandrijving. Al moet je dan wel voor de diesel gaan.

'Eén plust één is twee', dat moeten ze bij Skoda gedacht hebben. Zo hebben ze namelijk een Octavia met 2.0 CRDTI in de lijsten staan met vierwielaandrijving en gebruiken ze diezelfde motor (ruwweg) voor de Octavia RS TDI. Waarom zou je dan geen Octavia RS TDI 4x4 maken? Laat dat nu net zijn wat Skoda heeft gedaan.

Specifiek krijg je dus dezelfde 184 pk en 380 Nm sterke 2.0-liter diesel onder de kap maar stuurt die zijn kracht voortaan naar de vier wielen via een DSG-automaat met zes versnellingen. Goed voor een normverbruik van 4,9 l/100 km (4,7 voor fwd) en een CO2-uitstoot van 129 g/km (124 voor fwd).

Halve seconde sneller

Zo'n vierwielaandrijving heeft natuurlijk één groot voordeel; meer grip. Dat merk je ook in de prestaties, want de Octavia RS TDI 4x4 tikt de honderd aan in 7,6 seconden. De versie met voorwielaandrijving heeft daar 8,2 seconden voor nodig. Topsnelheid ligt op 228 km/u.

Wat de meerprijs is voor deze 4x4-variant geeft Skoda nog niet mee. Visueel valt er - buiten de 4x4-badge achterop - geen verschil te merken met de voorwielaangedreven broertjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws