Tesla-eigenaars vinden pk's Model S P85D niet kloppen

tesla-model-s-70d-2015_01

In een open brief heeft een groepje Model S-eigenaars haar zorgen geuit over de opgegeven pk's bij de vierwielaangedreven P85D. Die zouden niet stroken met de realiteit.

De groep van zo'n 71 eigenaars schreef een open brief naar CEO van Tesla, Elon Musk. Daarin zeggen ze dat de opgegeven 691pk van de Model S P85D niet klopt in realiteit. 'Na een reeks tests met verschillende methodes en machines kwamen we tot de conclusie dat de maximale kracht eerder 415 kilowatt bedraagt', aldus de 71 eigenaars. 415 kilowatt, dat laat zich trouwens vertalen naar zo'n 557 pk. Dat is nog steeds niet min, maar wel een serieus verschil met de opgegeven 691 pk.

Tesla reageert

JB Straubel, Tesla's chief technical officer, reageerde alvast op de brief door te zeggen dat er wat verwarring bestaat over de manier waarop Tesla het aantal pk's communiceert voor haar vierwielaangedreven varianten. Een verhaal dat Karl Berridge, hoofd voor communicatie Europa, ons eerder ook al wist te vertellen. Zo spreekt Tesla steeds over het piekvermogen van de motor, zonder limiterende factoren (temperatuur, verlies naar de wielen, etc). Met de vierwielaangedreven variant (met twee motoren) kan je dus niet gewoon het aantal pk's van beide motoren optellen.

Een storm in een glas water dus. Want laat ons eerlijk zijn; de acceleratietijd van 3 seconden naar de honderd toont aan dat er serieus wat pit onder de kap zit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
jran 19:01
afbeelding van jran

Een vertrektijd van 3,2 sec. en een oplaad-tijd van 30 min. Wauw!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws