D'Ieteren staakt verkoop #dieselgate auto's

vw-dieteren

D'Ieteren, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, maakte vanochtend bekend de verkoop van de dieselwagens die mogelijk zijn uitgerust met de foute software te zullen staken.

Welke modellen er juist betrokken zijn in het hele schandaal is voorlopig nog niet bekend, maar het gaat om de motor van het type "EA 189" met een cilinderinhoud van 1,2 l, 1,6 l en 2,0 l. Die blokken worden gebruikt bij Volkswagen, Audi, Seat en Skoda en beantwoorden aan de Euro 5-norm. Alle motoren die voldoen aan de Euro-6 norm zijn niet geïmpacteerd door de fop-software.

D'Ieteren heeft vandaag nog een stock van 3.200 auto's staan die het voorlopig niet zal verkopen. "Wij wachten nu op een gedetailleerde lijst van de VW-groep om te checken welke auto's daarop staan. Ofwel worden die dan hersteld, ofwel kunnen ze voort verkocht worden", zegt Jean-Marc Ponteville van D'Ieteren. De invoerder hoopt die lijst volgende week te kunnen ontvangen. Alle klanten zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden en kunnen vandaag al op een speciaal daarvoor ontworpen website terecht.

In België rijden er 500.000 wagens rond die over de fop-software zouden beschikken.

Ondertussen werd ook de verkoop van de beruchte dieselmotor in Zwitserland opgeschort. Bij het Nederlandse PON zien ze voorlopig geen reden om de verkoop te staken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws