Morgen rolt eerste Tesla Model X van de band

tesla-modelx-invite

Liefhebbers van elektrische crossovers die in drie seconden naar de honderd snellen en over vleugeldeuren en zeven zitplaatsen beschikken; spits je oren. Want in de Tesla-fabriek in Fremont (Californië USA) zal op dinsdag 29 september 2015 de eerste Model X van de band rollen.

Het zal tot nog toe één van de belangrijkste wagens worden voor Tesla, de Model X. Vanaf morgen (29 september) start alvast de productie van de elektrische crossover in de Fremont-fabriek. Een mijlpaal voor Tesla dat niet zonder feestje of evenement zal voorbijgaan. Klanten en (vooral Amerikaanse) pers zijn dan ook volop uitgenodigd om het heugelijke moment mee te maken wanneer de eerste Model X van de band rolt.

Later deze week ontvangen de eerste klanten dan hun 'Signature' Model X. Begin volgend jaar maken de eerste exemplaren dan hun oversteek richting België. Niet vanuit Amerika, wel vanuit Nederland. Tesla opende namelijk pas haar eerst Europese fabriek in Tilburg. Daar zal zowel de Model S, als de Model X van de band rollen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
buyck 17:55
afbeelding van buyck

Tesla beukt de bestaande autoconstructeurs aan diggelen. VW likt zijn wonden en liep tegen de muur om toch maar zijn (groener) imago te pimpen met valse uitstootcijfers. In 2017 moet de Model 3 er zijn en ondertussen breid Tesla uit in Tilburg met al een bestaande fabriek. Verder wil Musk nog een autofabriek in Europa bouwen en ook een batterijenfabriek, bovenop de giga-batterijenfabriek die nu al in de VS wordt gebouwd! Om o.a de massale vraag naar powerwalls aan te kunnen. Om nog van hun snellaadnetwerk te zwijgen. Ja idd... dit bedrijf boomt!

Glenn 18:50
afbeelding van Glenn

Ja, een bedrijf dat al 10 jaar met verlies draait beukt er geweldig hard in lijkt me.
Om nog maar te zwijgen over de enkele miljarden dollars subsidies die de amerikaanse overheid erin stopt.

Zolang ze geen betaalbaar model bouwen (rond de €20k) hebben niet veel massa constructeurs er iets van te vrezen.

Wim 14:43
afbeelding van Wim

verlies maken is relatief, de dollars dat Tesla in subsidies krijgt blijft maar een fractie van wat de big 3 krijgt en heeft gekregen met de bailout. Maar je hebt gelijk, een goedkoper model(of merk) moet er komen. Nieuwe technologie begint altijd aan een duurdere prijs.

andre 09:40
afbeelding van andre

Het is simpel een kwestie van tijd dat de ongezonde, vervuilende auto's veranderen in schone elektrische aandrijving zodat de mensen weer gezond kunnen ademhalen en de smog boven de steden verdwijnt.

Quin 11:44
afbeelding van Quin

Zolang er olie in de aarde zit, zal die evolutie wel nog ff op zich laten wachten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws