#Dieselgate: 1.8 miljoen lichte bedrijfswagens van VW hebben sjoemelsoftware aan boord

volkswagen-transporter-vw-t6-2015_9

Na eerder aan te kondigen dat 5 miljoen personenwagens uitgerust waren met de software die emissietests omzeilt, weet Volkswagen nu te zeggen dat ook 1.8 miljoen lichte bedrijfswagens gebruik maken van het systeem.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Na de 5 miljoen passagierswagens van VW, de 2.1 miljoen van Audi en de 1.2 miljoen van Skoda weten we nu ook officieel hoeveel lichte bedrijfswagens van Volkswagen uitgerust zijn met de sjoemelsoftware. Het betreft alvast 1.8 miljoen exemplaren.

Daardoor komt het totaal op 10,1 miljoen wagens te liggen waarvan de EA 189 diesel (een Euro 5 beschikbaar als 1.2, 1.6 en 2.0) software aan boord heeft die vals speelt tijdens een emissietest. Nu is het enkel nog wachten op een bericht van Seat om de totale omvang van Volkswagens Dieselgate te weten. Eerder sprak de VW-Groep over zo'n 11 miljoen getroffen wagens. Verwacht dus zo'n 900.000 exemplaren van Spaanse constructeur Seat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 11:45
afbeelding van Quin

M'n geld op 'sjoemelsoftware' voor woord van het jaar

Wim 14:39
afbeelding van Wim

je kan wel eens gelijk hebben :)

JRE 16:58
afbeelding van JRE

De term "fopdiesel" is ook hilarisch. Alsof het stiekem een benzine is.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws