Porsche Cayman GT4 Clubsport knalt richting Los Angeles

porsche-cayman-gt4_01

Porsche heeft officieel te kennen gegeven haar Cayman GT4 Clubsport voor te stellen op het autosalon van Los Angeles volgende maand. Dat wordt het circuitklare broertje van de Cayman waarmee racers kunnen deelnemen in verschillende raceseries over heel de wereld.

Porsches horen eigenlijk vooral thuis op circuit, daarom dat het merk uit Stuttgart van haar straatmodellen meestal ook een circuitvariant in de aanbieding heeft. De Cayman GT4 krijgt er ook zo ééntje die door het leven zal gaan als Cayman GT4 Clubsport.

Achterin blijft de 3.8-liter zescilinder behouden met 385 pk. Vooraan leent de racer de ophanging van de 911 GT3 Cup. Andere aanpassingen zijn een mechanisch (sper)differentieel, race-conforme remmen, een rolkooi, een gewichtsverlaging van zo'n 40 kg (1.3 ton) en een PDK-automaat.

Waar racen?

Wat het nut is van zo'n Cayman GT4 waarmee je enkel op het circuit mag? Wel, ongeveer elke raceserie verwelkomt de wagen. Zo zal Porsche de Clubsport homologeren voor de Pirelli World Challenge, Continental Tire Sports Car Challenge, Pirelli GT3 Cup Trophy USA, Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada en een hoop andere series.

Op 18 november beleeft de circuit-Cayman zijn debuut.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws