Nissan geeft CVT niet op, heeft nieuwe generatie klaar

cvt-nissan-2015

Dochterbedrijf van Nissan, Jatco, heeft een nieuwe generatie CVT-transmissie klaar die zijn weg zal vinden naar compacte voorwielaangedreven wagens. Waarmee Nissan blijft geloven in de Continu Variabele Transmissie.

Japanese Automatic Transmission Company (Jatco) heeft een nieuwe CVT-transmissie klaar voor verschillende modellen van Nissan. Die 'CVT7 W/R' zal vooral gebruikt worden in voorwielaangedreven voertuigen met compacte afmetingen. Initieel zal de CVT dienst doen in de Lannia, een specifiek voor de Chinese markt ontwikkeld model, op lange termijn zou het ons niet verbazen moest de aandrijving richting Europees goed zoals de Note, Pulsar en Juke komen.

Uniek aan de CVT7 W/R is de gereduceerde frictie, een kleinere oliepomp, technologie die het zeuren van de CVT moet tegengaan en een hulpversnellingsbak waardoor je amper nog het gevoel hebt met een CVT te rijden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
rony stokart 13:19
afbeelding van rony stokart

In principe blijft de CVT de beste automatische bak. Misschien zou de Jeep Renegade met zijn 9v misbaksel van ZF er eens naar moeten kijken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws