Modderraket: Ariel geeft Nomad Supercharger

ariel-nomad_01

Nooit hebben we het gevoel dat het speelgoed dat Ariel creëert een gebrek heeft aan kracht. Toch geven ze de Nomad een vermogensupgrade dankzij de toevoeging van een supercharger. Kwestie van aan een nog hogere snelheid modder tegen je gezicht te laten vliegen.

Het moddervretende broertje van de Atom, de Nomad, mag dan nog maar pas in productie zijn, het model krijgt al een tweede variant in de orderboeken. De éne doet het met 235 pk en 300 Nm dankzij een 2.4-liter viercilinder benzine met Honda roots, de andere zwiert daar een supercharger op om tot 290 pk en 340 Nm te komen. Dat klinkt niet als een grote vermogenswinst (mede omdat de pk-cijfers tegenwoordig de pan uit swingen), maar vergeet niet dat de Nomad amper 670 kilogram in de schaal legt.

Toch traag, zo'n Nomad

Sprintcijfers geeft het merk niet mee, de atmosferische variant doet een sprintje naar de honderd alvast in 3,4 seconden. Upgraden naar een versie met supercharger kan, en kost je zo'n 8.000 euro. Kans is groot dat veel klanten dit zullen doen, want Ariel heeft tot op heden nog maar twee klanten-Nomad's gebouwd terwijl een volgende batch van twee bijna de deur uit kan gaan. Het merk geeft dan ook toe dat wachttijden oplopen tot 9 à 12 maanden. Waardoor de Nomad toch een beetje een trage vogel is...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws