Renault Twizy zoemt naar VS als Nissan New Mobility Concept

nissan-twizy-new-mobility-concept_01

De Twizy mag dan wel bijna vier jaar in productie zijn, in Noord-Amerika wordt hij binnenkort aangeboden als het New Mobility Concept. Niet met Renault-badge, wel onder de Nissanvlag.

De Renault Nissan Alliantie heeft aangekondigd de Twizy te lanceren in de VS. Daar zal hij door het leven gaan als de Nissan New Mobility Concept en zijn dagen slijten als lid van de 'Scoot Networks' mobiliteitsservice. Ben je lid van Scoot, dan kan je via een app de dichtstbijzijnde Scoot Quad zoeken (want het bedrijf hernoemt de Twizy nog eens) in San Francisco en de Quad huren voor 8 dollar per half uur of 80 dollar voor een dag.

New Mobility Concept?

Dat de Renault Twizy door het leven gaat als een Nissan in de VS spreekt voor zich. Renault heeft namelijk geen voet aan wal in Noord-Amerika. Nissan, die beschikken wel over naamsbekendheid (en een dealernetwerk). De New Mobility Concept-naam is daarbij niet nieuw, want sinds 2013 kan je de Nissan 'Twizy' ook in Japan tegenkomen onder die naam dankzij autodeelbedrijf Choimobi Yokohama.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 18:12
afbeelding van Waxweazel

Hoeveel Amerikanen passen in zo een Twizy ?
1 of slechts 0,5 ? :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws