Maatpak: Skoda Superb Laurin Klement Black Crystal

skodasuperblaurinklementcrystal_02

Een best lange naam voor één van de meest statige berlines die Skoda ooit heeft gecreëerd. De Superb Laurin Klement Black Crystal is een Superb uitgedost met een zwart maatpak en de nodige kristallen accenten op de carrosserie.

We weten niet hoe je 'chique' in het Tsjechisch moet zeggen maar we gaan er prat op dat als je het opzoekt in een woordenboek, deze Skoda Superb Laurin Klement Black Crystal ernaast staat als begeleidende foto. Skoda nam namelijk de Superb Laurin Klement (lees: de topuitvoering), tooide hem in een knap zwart pak en ging loos met kristallen over de gehele buitenkant.

Het is te zeggen, Preciosa, een bekende Tsjechische glasspecialist, zorgde voor de accenten op de Superb. Zo overspoten ze de 19-duims velgen met 'StarDust', een coating bestaande uit piepkleine felle kristallen. Het resultaat moet dan ook als een malle blinken 's nachts. Daarnaast werd het logo voor- en achteraan vervangen door een glazen exemlaar. Net zoals accenten in het interieur.

skodasuperblaurinklementcrystal_03

Uitermate fraai, dat wel, al zal je niet richting Skoda-dealer kunnen gaan om je kristalfetisj te voeden. Het merk zal namelijk maar één exemplaar bouwen van de wagen om tentoon te stellen tijdens de Tsjechische design- en modeweek die morgen van start gaat.

skodasuperblaurinklementcrystal_03

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws