VW bevestigt: EA288 bevatten geen sjoemelsoftware

vw-ea288

Er was de voorbije weken wat onduidelijkheid ontstaan over het al dan niet geïnstalleerd zijn van de frauduleuze software op de Volkswagen-modellen met EA288-motor. Vandaag laat Volkswagen weten dat de Euro5- en Euro6-versies van die EA288-motoren conform de regelgeving zijn.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Volkswagen meldt in een persbericht dat de EA288-motoren niet beschikken over niet-conforme software om de wetgeving te omzeilen. Dat geldt zowel voor voertuigen die aan de Euro 5- als aan de Euro 6-norm beantwoorden. De nieuwe voertuigen van de Volkswagen-groep die in de Europese Unie verkocht worden en uitgerust zijn met deze motoren zijn dus volledig conform de geldende wettelijke en milieunormen.

Het gekke is dat het vanuit het persbericht lijkt alsof Volkswagen zelf niet wist of de software er al dan niet op zit, aangezien men het heeft over een "grondige controle".

"Volkswagen confirms today that no software constituting an improper defeat device as defined in law is installed in vehicles with EA 288 EU5 as well as EU6-engines in the European Union. Consequently, new vehicles of the Volkswagen Group offered within the European Union with those engines comply with legal requirements and environmental standards", klinkt het bij VW.

Volkswagen is op dit moment bezig met de details uit te werken van het voorgestelde plan om de sjoemelsoftware te verwijderen. Vanaf januari 2016 zal men met de regularisatie van de betrokken software beginnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws