Nissan Leaf Piloted Drive 1.0: Zelfrijdend blaadje

nissan-leaf-piloted-drive-1-0-concept_01

Nissan heeft officieel haar Leaf Piloted Drive 1.0-project voorgesteld, een rijdend testlaboratorium dat er voor moet zorgen dat het Japanse merk tegen 2020 een zelfrijdende auto kan lanceren.

Net zoals verscheidene merken werkt Nissan volop aan 'de zelfrijdende auto'. Hun vergaarde kennis en technologie brengen ze nu ten berde in de vorm van een conceptuele Leaf. De elektrische Leaf kennen we al, het conceptuele zit hem in een tientallen sensoren, een dozijn camera's, vijf radarsensoren, vier laserscanners en een paar ultrasone sensoren. Het resultaat? Een Leaf die zelf van rijbaan wisselt, op en af de autostrade kan rijden en autonoom inhaalmanoeuvres onderneemt.

Het testen van die technologie is het voorbije weekend gestart in Nissan's Advanced Technology Center in de buurt van Tokio. Hoofd van het project, Tetsuya Iijima, gaat er prat op dat eind 2016 autonoom rijden op de snelweg al zal aangeboden worden in Japan. Tegen 2020 zou dan de eerste volledige autonome wagen van Nissan het levenslicht moeten zien. Zowat de streeftijd voor een resem andere automerken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws