Peugeot, Citroën & DS gaan voor 'echte' verbruikscijfers

citroen-c4-cactus_11

PSA, moederbedrijf van Citroën, Peugeot en DS, heeft aangekondigd volgende lente naar buiten te komen met haar reële verbruikscijfers. Daarmee kan het wel eens de eerste grote constructeur worden die de kaart van 'real-world verbruikscijfers' trekt.

Momenteel worden alle wagens nog getest via de zogenaamde New European Driving Cycle (NEDC), een testcyclus in een laboratorium die zorgt voor de - laat ons eerlijk zijn - onhaalbare normcijfers. Peugeot, Citroën en DS gaan nu in tegen de cyclus en hebben een onafhankelijk orgaan gekozen dat verbruiksmetingen zal opnemen via het real-world-concept, nog voor de nieuwe Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) van start zal gaan.

Imagobooster

PSA, waarvan dieselwagens zo'n 65% van de omzet uitmaken, zal hier vooral klanten mee weten te sussen, want tot nader orde is de NEDC-test nog steeds de enige officieel toegelaten manier om wagens te testen op verbruik en uitstoot. Het zal dus vooral mooi staan op de advertenties om naar buiten te komen met je reële cijfers. Daarnaast zal PSA enkel maar bepaalde modellen onder de loep laten nemen (lees: met de nieuwste, en dus zuinigste, motorisaties).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws