Volkswagen boekt voor het eerst in 15 jaar kwartaalverlies

vw

Volkswagen blijkt dan toch zijn wonden te moeten likken na het wereldwijde dieselschandaal. De Duitse constructeur heeft in het derde kwartaal van 2015 een nettoverlies van 1,67 miljard euro moeten neerschrijven in de boeken. Niet dat werknemers dat voelen, want in hetzelfde kwartaal groeide het wereldwijde personeelsbestand met 16.100 werknemers.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Dat ze voor hun kwartaalcijfers een nieuwe stift moesten aankopen is wel duidelijk, want het was voor het eerst in 15 jaar dat de constructeur nog cijfers in het rood moest schrijven. Het netto verlies van 1,67 miljard euro zal er dan ook voor zorgen dat de volledige bedrijfswinst stukken lager zal uitkomen dan vorig jaar. Pijnlijk; vorig jaar boekte VW in het derde kwartaal nog een winst van 3,2 miljard euro.

Laat zich elders niet voelen

Dat verlies mag gigantisch lijken, Volkswagen had dit heus ingepland. Meer nog, het aandeel van VW steeg met drie procent. Waardoor de beleggers niet meteen malen om het verlies. Al moet er een korrel zout worden genomen, want eerder stuikte de beurswaarde van VW met ruim 20 miljard euro.

Ook opvallend is de aanwervingshonger van Volkswagen. Sinds het uitbreken van Dieselgate kwam er geen stop op de groei van het personeelsbestand. In het derde kwartaal nam Volkswagen namelijk een stevige 16.100 werknemers aan waardoor wereldwijd het aantal werkkrachten voor VW stijgt tot 613.900 werknemers. Een reden daarvoor zou China kunnen zijn, waar Volkswagen hoopt haar winst en polepositie in de lijst der grootste autobouwers te verzilveren. Nu ja, in de laatste geval te vergouden. Al wijst alles erop dat Toyota voor de vierde keer op rij de grootste autobouwer van de wereld zal worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Bartel 13:04
afbeelding van Bartel

De reus wankelt maar zal heus niet vallen

tomtom 19:09
afbeelding van tomtom

@bartel: wie kan dat wat schelen?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws