Alfa Romeo richt pijlen terug op Europa door zwak China

alfa-romeo-giuletta-sprint-speciale_01

Nu de Chinese automarkt stukken sneller stagneert dan verwacht, stelt big boss Sergio Marchionne de planning van Alfa Romeo bij. De focus van het merk zal gaan liggen op het produceren van wagens die populair zijn in Europa en Amerika.

Alfa Romeo anticipeert op de stagnatie in China en stelt haar doelstellingen bij. Dat ze tegen 2018 maar liefst 400.000 auto's per jaar zullen produceren blijft staan, echter wordt de productieplanning wat bijgewerkt. Want in plaats van toe te spitsen op modellen voor het land in het Verre Oosten, zal het merk zich focussen op auto's die Europeanen en Amerikanen graag zullen kopen. In hoeverre dat die verschillen met modellen voor China is ons niet meteen duidelijk. Want terwijl we in Europa graag kleine auto's met diesels hebben, is in Amerika een gigantische sloep met V8-benzine de norm.

In januari zal het Italiaanse merk alvast haar toekomstige productieplanning uit de doeken doen, waardoor we weten welke modellen we binnenkort kunnen verwachten bij de Alfa-dealer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Den Tandt Geert 08:37
afbeelding van Den Tandt Geert

De zoveelste nietszeggende communicatie van dit heerschap in meer dan 5 jaar. Deze
man heeft het legendarische merk "Alfa Romeo" vakkundig de nek omgedraaid en begraven. Alleen beseft hij het blijkbaar zelf nog niet. Een Alfa-fan in hart en nieren.

B4 12:36
afbeelding van B4

Spijtig maar aan deze gang van zaken is het nog maar wachten tot men de stekker uittrekt...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws