Hyundai lanceert luxemerk 'Genesis' onder designleiding van Luc Donckerwolke

genesis-logo

Dat de Genesis sedan geen ééndagsvlieg blijkt te zijn in Europa, want het Zuid-Koreaanse Hyundai kondigde vandaag officieel de geboorte van een nieuwe luxemerk aan onder die Genesis naam. Tegen 2020 zal dat merk een line-up hebben van maar liefst 6 modellen getekend door de Belg Luc Donckerwolke.

In één bericht een hoop geruchten bevestigen, dat doet Hyundai vandaag. Zo deed de roddel namelijk al langer de ronde dat Luc Donckerwolke richting het Zuid-Koreaanse merk zou trekken. Dat lijkt nu deels waar te zijn, want onze Belgische topdesigner, die voordien bij Bentley zat, zal instaan voor de nieuwe Prestige Design Divisie die instaat voor het design van toekomstige Genesis-modellen. Peter Schreyer blijft evenwel overkoepelend Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group (Hyundai en Kia).

luc-donckerwolke

Waarmee meteen gerucht twee wordt bevestigd; Hyundai richt een nieuwe luxemerk op. De naam daarvan is logischerwijs Genesis en zal tegen 2020 een portfolio met zes modellen kunnen voorleggen. Die modellen zullen een alfanumerieke benaming krijgen, beginnend met de letter G (van Genesis, weet je wel). Als voorbeeld geven de Zuid-Koreanen G70, G80, G90,... Plotsklaps is het ook duidelijk waarom hun laatste concept de naam Vision G concept draagt. Denk dan ook in die designrichting voor de toekomstige modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws