Officieel: Range Rover Evoque Cabriolet (2015)

range-rover-evoque-cabriolet_01

Het is al bijna even oud als de Evoque zelf; de denkpiste om er een cabrio van te maken. Die gedachte wordt nu realiteit in de vorm van de Evoque Cabriolet, een baby-Range Rover met stoffen dak.

Nieuwe segmenten aanboren heet dit, want luxe-SUV's met een stoffen klapdak, dat is nog vrijwel onontgonnen gebied. Range Rover, die vervoegen zich nu bij de lijst bestaande uit een handjevol constructeurs die daadwerkelijk zo'n model in het gamma hebben met deze Evoque Cabriolet. Die is - zoals zijn naam al insinueert - gebaseerd op de fashionista van het gamma en verschilt daar enkel mee boven de schouderlijn. Het vaste metalen dak wordt namelijk vervangen door een stoffen exemplaar dat in 18 seconden kan weg klappen.

 range-rover-evoque-cabriolet

Dat dakstofje is trouwens steevast zwart. De carrosserie kan je dan weer wel in 13 verschillende kleuren krijgen. Van knaloranje, tot subtiel grijs. Motorisch is er sprake van een 240 pk sterke Si4-benzine en een 2.0-liter Ingenium diesel met 150 of 180 pk. Beide krachtbronnen beschikken over een 9-trapsautomaat van ZF. Later deze maand maakt de dakloze Evoque zijn debuut op het autosalon van Los Angeles (verkoopgebied bij uitstek) om midden 2016 richting klanten te rollen.

 range-rover-evoque-cabriolet
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws