Officieel: Cadillac XT5 is ook voor Europa (2015)

cadillac-xt5-2015_01

Potten breken in Europa doet Cadillac niet, maar aan een terugtrekking denken ze niet. Meer nog, haar nieuwe SUV, de XT5, komt naar onze contreien, in al zijn 3.6-liter V6 benzineglorie. Waarmee ze meteen in eigen voet schieten.

Dat is zonde, want deze BMW X5, Mercedes GLE en ook wel Jaguar F-Pace rivaal valt best aardig op het netvlies. Amerikaanse styling met de typische blokvormen van Cadillac, dat wel, maar wel lekker eigenzinnig. Binnenin zou het dan weer allemaal luxueus moeten aandoen, al merken we dat een stukje Amerikaans plastiek zijn weg wist te vinden rond de versnellingspook.

 cadillac-xt5-2015

Al mogen we niet klagen, want puur op het zicht lijk je niet meteen luxe tekort te komen. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door alle laatste foefjes inzake infotainment, veiligheidssystemen en ook OnStar is aanwezig.

Diesel?

Toch zullen de motorisaties het grootste struikelblok blijven voor deze opvolger van de SRX, want zolang er enkel maar een 3.6-liter V6 benzine in het vooronder ligt van de XT5, dan is de kans klein dat je een grote afzetmarkt vindt in Europa. Ook al heeft die V6 cilinderuitschakelingstechnologie.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws