G90 is genesis' eerste vlaggenschip

genesis-g90-teaser_01

Enkele dagen geleden kondigde Hyundai de oprichting van luxemerk Genesis aan, nu komt dat merk al naar buiten met de eerste schetsen voor haar G90. Die zal dienen als het vlaggenschip van Genesis.

Genesis pakt meteen uit met haar grootste gerief om de merknaam kracht bij te zetten. De G90 krijgt penstrepen van Belgisch designer Luc Donckerwolke en wordt door het merk omschreven als een elegante en technologisch volgepakte sedan. De eerste tekeningen tonen alvast een langgerekte sedan met Hyundai's, sorry, Genesis' typerende grille en designlijn die in gang werd gezet met de Vision G concept coupe. Langs opzij deelt het model zelfs trekjes met een Mercedes-Maybach. Er zijn alleszins slechtere vergelijkingen.

Geen Equus, of wel?

In eigen land zal de G90 alvast dienen als de opvolger van de Equus, een vlaggenschip dat Hyundai al jaren heeft in Zuid-Korea maar nooit naar onze contreien kan. Gek genoeg krijgt de Koreaanse G90 een eigen naamgeving, want daar koop je hem als EQ900. In Amerika en Europa zal het alleszins G90 blijven, al weet Hyundai België nu al te zeggen dat je hem niet in België moet verwachten. Neem het van ons aan, daar zitten de stevige benzinemotoren voor iets tussen.

genesis-g90-teaser

Tegen 2020 krijgt de G90 alleszins wat broertjes in de vorm van de G80 (opvolger huidige Hyundai Genesis), G70 en een reeks SUV's groot en klein. Verwacht dat daar wel enkele modellen de oversteek maken naar België.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Siebe 10:38
afbeelding van Siebe

Die voorkant doet me denken aan de nieuwe Mondeo maar met doorgetrokken grill.

kriss 12:49
afbeelding van kriss

Idd. En de achterkant lijkt nogal op Bentley.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws