Officieel: Fiat Fullback (2015)

fiat-fullback-2015_01

Fiat gaat zich moeien in de pick-up-wereld met de Fullback, een Italiaans werkpaard met Japanse roots dat tot 1.100 kilogram kan meesleuren.

Japans automobiel als basis gebruiken, het lijkt Fiats nieuwe werkmethode te worden, want waar de aankomende 124 Spider een herbouwde Mazda MX-5 is, is deze Fullback een Mitsubishi L200 met andere badge. Een best wel slimme zet van de Italianen, want daardoor kunnen ze gebruik maken van de jarenlange ervaring die Mitsubishi heeft verzameld in pick-upland.

Visueel zwiert Fiat haar sausje over de L200 in de vorm van ander bumperwerk, nieuwe grille en velgen. De term Fullback komt trouwens vanuit de rubywereld. Daar is de Fullback de laatste man in de verdediging en een speler die - volgens Fiat - in elke situatie het hoofd kan bieden. Tja, het is maar hoe je het verpakt.

 fiat-fullback-2015

Motorisch krijgt de Fullback een 2.4-liter benzine met 132 pk en een 2.5-liter diesel met 110 pk. Torretjes die dienst zullen doen in het Midden-Oosten en Afrika. Europa krijgt een aangepaste 2.4-liter turbodiesel volledig uit aluminium met 150 of 180 pk. Die kracht kan naar de wielen worden gestuurd via een manuele zesbak of een automaat met 5 trappen en sportmodus. In mei 2016 rolt de Fullback naar de showrooms in verschillende cabinecombinaties en uitrustingsniveaus.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws