Kia Niro wordt crossover-hybride voor 2016

kia-niro-schets-2015_01

Het is al langer geweten dat Kia naarstig werkt aan een compacte crossover-hybride. Dat harde werk komt naar buiten in de vorm van de Niro. Daarvan toont de Zuid-Koreaanse constructeur alvast de eerste schetsen naar aanloop van de lancering begin 2016.

Niro, dat wordt de naam die Kia geeft aan haar nieuwe crossover die tussen de Soul en Sportage komt te zitten. Belangrijker: het wordt een hybridewagen. Waarmee de Zuid-Koreanen een stevig stuk van de koek naar zich toe hopen te trekken. De Niro, die krijgt alvast dezelfde specificaties als de hybridewagen van Hyundai (tenslotte zusterbedrijven). Specifiek gaat het over een 1.6-liter atmosferische benzine die samenwerkt met een elektrische motor gekoppeld aan een 1.56 kWh-batterijpak en een 6-traps automaat met dubbele koppeling.

Sportage-vibe

Visueel leent de Niro alvast een hoop lijnen van de evenzeer Niro-genaamde concept uit 2013. De productieversie voegt wel een extra setje deuren achteraan toe en strijk de overdreven stoere lijnen wat glad. Het lijkt vooral op een broertje van de vorige Sportage, en gezien de styling van de nieuwe Sportage is dat misschien geen slecht gegeven.

 kia-niro-schets-2015

Begin volgend jaar gaat de Niro de verkoop in, dus verwacht een eerste acte de présence op het autosalon van Genève. Net zoals bij Hyundai zal er waarschijnlijk ook een plug-inhybride-variant op de markt verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws