Instap Alfa Romeo Giulia krijgt 280 pk... in Amerika

alfa-romeo-giulia-qv

De lancering van de 'reguliere' Alfa Romeo Giulia laat nog even op zich wachten, want alle salons tot en met dat van Brussel zullen het moeten doen met de 510 pk sterke QV-variant. Toch geeft Alfa Romeo nu de instapmotor vrij voor de Amerikaanse markt, een 2.0-liter viercilinder benzine met 280 pk. Tja.

Het autosalon van Los Angeles loert om de hoek en om toch iets meer info te kunnen geven over hun Giulia (ze hebben tenslotte nog steeds enkel maar de top QV-uitvoering) besloot Alfa Romeo alvast los te laten wat de instapversie zal worden. Want laat ons eerlijk zijn, niet iedereen gaat meteen voor de krachtigste versie. In de VS stap je alvast in met een MultiAir2, een nieuw ontwikkelde en volledig uit aluminium opgetrokken viercilinder turbobenzine met 280 pk.

Een blok dat je aan deze kant van het water moeilijk een instapper kan noemen. Al lijkt de aankondiging van dit blok de eerder motorgeruchten te bevestigen, want er ging via een 'interne bron' een lijst rond met de beschikbare motoren. Deze 280 pk sterke viercilinder staat daar alvast bij, samen met een minder krachtigere variant van dat blok met 250 pk.

Minstens 2.2?

Dieselrijders zullen beroep doen op een 2.2 MultiJet die volgens de gelekte info - wederom, we kunnen het niet bevestigen - 150 dan wel 180 pk zal opwekken. Wel reden we het blok eerder al in de Jeep Cherokee in ongeveer die pk-regio.

In de tweede helft van volgend jaar gaat de Giulia de verkoop in, dus verwacht een officiële voorstelling van de bravere varianten op het autosalon van Genève.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sracerr 11:47
afbeelding van Sracerr

Ik kan de auto maar niet mooi en aantrekkelijk vinden vanaf de foto's. wie weet in het echt wel....

Tom Wauters 22:30
afbeelding van Tom Wauters

En maar wachten en wachten en wachten.......
Vrees het ergste voor Alfa.....

Bijzonder spijtig

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws