Ssangyong Rodius facelift graait rekken Mercedes leeg

ssangyong-rodius_01

In een vergeten hoekje van de autowereld staat de Rodius geparkeerd. Ietwat onterecht, want voor de prijs vind je nergens zoveel ruimte terug. Voor 2016 lepelt Ssangyong er ook nog eens een EURO 6-dieselmotor in en een 7-traps automaat van Mercedes.

Leg je zo'n 22.000 euro neer bij Ssangyong, dan krijg je een Rodius in de plaats met 7 zitplaatsen, een kofferruimte tot 3.146 liter en zeeën aan ruimte. Een absoluut koopje, al ontbreekt het de blikken doos aan enige vorm van sexappeal. Dat probleem wordt niet opgelost met de facelift voor 2016 - al zijn er kleine verschillen te bemerken binnen en buiten - , onderhuids wordt hij wel weer een stuk slimmer en aantrekkelijker.

Zo wordt de inhuis ontwikkelde 2.0-liter diesel vervangen door een 2.2-liter viercilinder turbodiesel. Geen vrees echter, want hoewel er extra longinhoud valt te rapen, is de motor EURO 6 (de 2.0 was nog Euro 5) en volgens de Zuid-Koreanen een stuk zuiniger. Het normverbruik weten op dit moment niet, de CO2-uitstoot daalt van 199 g/km naar 189 g/km.

Ontvang hier de officiële digitale brochure van deze Ssangyong

 

ssangyong-rodius

Standaard beschik je over een manuele zesbak die de kracht naar de achterwielen stuurt. Liever een automaat? Dan wordt de 5-bak ingewisseld voor een 7-traps automaat van bij Mercedes. Vierwielaandrijving blijft zoals steeds optioneel. Op het salon van Brussel begin volgend jaar zal de opgewaardeerde Rodius zijn Belgisch debuut krijgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws