#Dieselgate: 3.0 V6 TDI bevat sjoemelsoftware

dieselgate-main

Volkswagen of America heeft aan het Amerikaanse federale milieuagentschap (EPA) laten weten dat minstens 85.000 auto's met een V6 3.0 TDI aan boord software bevatten die een loopje nemen met emissietests. Dit na het ontkennen van eerdere beschuldigingen.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Begin november bracht het Amerikaanse federale milieuagentschap (EPA) naar buiten dat ook de 3.0 TDI V6 van VW sjoemelsoftware aan boord heeft. Een aantijging die initieel door Volkswagen werd ontkend. Tot nu, want vorige donderdag zouden Audi en Volkswagen aan het EPA hebben toegegeven dat er inderdaad minstens 85.000 V6 TDI's uitgerust zijn met de software.

Ook Porsche in het vizier

Die motoren kunnen worden teruggevonden in modellen die vanaf 2009 op de markt verschenen (tot vandaag) en - uiteraard - beschiken over de 3.0 V6 TDI. Specifiek komen merken zoals Volkswagen en Audi daardoor in de problemen, maar ook Porsche. Want de constructeur uit Stuttgart leent de V6 om dienst te doen in haar Cayenne en Panamera.

Tot op heden lijkt het enkel te gaan over auto's in de VS. Verder onderzoek moet uitwijzen of EU-spec modellen met 3.0 V6 TDI sjoemelsoftware aan boord hebben.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws