Volkswagen heeft aanpassingen voor sjoemelsoftware klaar

dieselgate-main

Volkswagen heeft wat aanpassingen uitgewerkt die ervoor moeten zorgen dat de wagens met sjoemelsoftware weer binnen de lijntjes kleuren. De Duitse Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) heeft deze wijzigingen intussen bekrachtigd.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


De wijzigingen slaan op de 1.6 TDI-motoren uit de EA189-familie en de 2.0 TDI-motoren. De 3.0 V6 TDI-motoren blijven voorlopig onveranderd. Bij de 1.6 TDI plaatst VW een membraan in het inlaattraject, ter hoogte van de luchtmassameter. Die luchtmassameter krijgt dan een constantere aanvoer zodat een preciezere meting kan gebeuren, met een efficiëntere brandstofmengeling tot gevolg. Ook het motormanagement krijgt een update. De aanpassingen zouden volgens Volkswagen hoogstens een uurtje tijd in beslag nemen. De 2.0 TDI krijgt enkel een softwareupdate. Die zou een half uurtje in beslag nemen.

De terugroepactie van Europese wagens die zijn betrokken bij dieselgate vangt begi 2016 aan en zou heel 2016 in beslag nemen. Eigenaars worden door Volkswagen zelf op de hoogte gebracht.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws