Facelift Ferrari FF heeft 'verrassing in petto'

2012_ferrari_ff_panoramic_roof_003

Geen vrees, Ferrari zal de volgend jaar verschijnende facelift van de FF niet uitrusten met een geblazen motor. Want dat de atmosferische V12 blijft, dat staat vast. Toch moeten potentiële klanten zich verwachten aan een stevige verrassing. Iets elektrisch, Ferrari?

Of Ferrari creëert hier een storm in een glas water en heeft het over een nieuwe lakkleur, of er staat wel degelijk iets speciaal op de planning voor de opgefriste FF. Die maakt volgend jaar zijn debuut op het autosalon van Genève en ongeveer alle geruchtenmolens in autoland spreken van een hybride-set-up. Daarbij blijft de 660 pk sterke V12 behouden, maar krijgt hij hulp van een elektromotor. Hoe dat juist zit met de vierwielaandrijving die de FF heeft, dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk (elektromotor voor de voorwielen?).

Moest dit het geval zijn, dan zal de FF bij z'n facelift +700 pk weten op te wekken. Een serieuze extra die ook nog eens zal profiteren van het lagere gewicht. Want de facelift krijgt waarschijnlijk een lichter koolstofvezel dak, betere aerodynamica en een nieuwe (en tevens lichtere) 8-traps automaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 00:56
afbeelding van Carlos

Dat is nu eens een Ferrari waar ik JA zou tegen zeggen :-).

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws