Volkswagen verkoopt 25% minder wagens in VS

volkswagen-passat_us_01

De gevolgen van Dieselgate beginnen zich stilaan te tonen in de Verenigde Staten. In november 2015 verkocht Volkswagen 25 procent minder wagens tegenover november 2014.


Lees hier alle berichtgeving die we verzamelen over #Dieselgate, het wereldwijde schandaal van Volkswagen vanwege software in dieselmotoren die NOx-emissietests vervalst.


Bleef de verkoop van VW's de eerste maanden na het uitbreken van Dieselgate stabiel, dan beginnen de gevolgen zich nu pas te tonen. Volkswagen - en bij uitbreiding: dieselwagens - hebben een serieuze klap gekregen in de Verenigde Staten. Zo verkocht VW in november van dit jaar 23.882 auto's, een verschil van bijna 8.000 auto's tegenover november 2014. Haal je er dan de rekenmachine bij, dan kom je op een daling van 24,7 procent.

Grote slachtoffers zijn uiteraard de Golf (-64%) en de Passat (-60%). Volkswagen, die staan er bij en kijken er naar. Chief operating officer voor VW Amerika, Mark McNabb, bedankt alvast de dealers en klanten voor het geduld en de loyaliteit de voorbije maanden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws